Klassenbeheer

In het klassenbeheer vindt u een overzicht van alle aangemaakte klassen voor uw school.

Wilt u een nieuwe klas toevoegen, klik dan op "Klas toevoegen" bovenaan de pagina. Voor het bekijken van een klas klikt u een rij aan in de tabel. In de meeste gevallen komt de indeling van de klassen voort uit uw schooladministratiesysteem, maar het is natuurlijk mogelijk om in Easyrapport hier differentiatie in aan te brengen.

Klas toevoegen

Klas toevoegen

Als beheerder kunt u vanuit het klassenbeheer een nieuwe klas aanmaken en de juiste gebruikers aan de klas koppelen.

Wanneer u de klas eenmaal aangemaakt heeft, heeft u tevens de mogelijkheid om leerlingen in de klas te plaatsen.

Klassen samenvoegen

Klassen samenvoegen

Het kan voorkomen dat u sommige klassen liever wilt samenvoegen. Dat is in Easyrapport geen probleem. Via deze pagina selecteert u in eerste instantie een "bron" klas en vervolgens een "doel" klas.

Alle leerlingen uit de "bron" klas worden automatisch verplaatst naar de "doel" klas. U kunt de "bron" klas ook na de overzetting automatisch laten verwijderen. Er zitten dan immers toch geen leerlingen meer in die klas.

Bent u op zoek naar een manier om individuele leerlingen te verplaatsen? Ga dan naar het Leerlingenbeheer.

Klas bekijken

Klas bekijken

Wanneer u een klas bekijkt, ziet u precies welke leerlingen er in deze klas zitten en welke leerkrachten er toegang hebben tot deze klas.

Bovenaan het scherm kunt u klikken op de knop "Klas bewerken". Van daar uit heeft u de mogelijkheid om de naam van de klas te wijzigen, maar u kunt ook één of meerdere leerkrachten toewijzen aan deze klas.

Wilt u leerlingen ontkoppelen van of juist koppelen aan deze klas? Dan klikt u op "Leerlingen (ont)koppelen".

Als u een leerling wilt bewerken of toevoegen, dient u het leerlingenbeheer te gebruiken. Het leerlingenbeheer kunt u in de hoofdnavigatie aan de linkerkant van uw scherm vinden.

Klas bewerken

Klas bewerken

Bij het bewerken van een klas kunt u de naam van de klas wijzigen en u kunt bepalen welke leerkrachten toegang mogen krijgen tot deze klas.

Indien u besluit om de klas te verwijderen, dan worden alle leerlingen ontkoppeld van deze klas. Bij het ontkoppelen blijven de leerlingen wel actief in Easyrapport, totdat u besluit ze te verwijderen of te archiveren.

Leerlingen (ont)koppelen

Klassenbeheer leerlingen (ont)koppelen

Op de (ont)koppel pagina ziet u een overzicht van de leerlingen uit de klas die u een stap eerder bekeek. De leerlingen met een vinkje voor hun naam zijn op dit moment al gekoppeld aan deze klas.

U kunt leerlingen uit de klas ontkoppelen door ze simpelweg uit te vinken en vervolgens onderaan de pagina te klikken op de "Opslaan" knop.

Wilt u andere leerling(en) koppelen uit andere klassen? Gebruik dan het keuzemenu om de klas te selecteren waar de leerling(en) zich bevinden. Vervolgens vinkt u alle leerlingen aan die u wilt koppelen. Dit kunt u blijven herhalen totdat u alle gewenste leerlingen heeft geselecteerd. Op deze manier verplaatst u de leerlingen van of naar deze klas.

Leerlingen die nog geen klas toegewezen hebben gekregen kunt u ook vinden in het keuzemenu.

Let op: bij het (ont)koppelen gaan er geen gegevens verloren. Wilt u leerlingen verwijderen of archiveren? Gebruik dan het leerlingenbeheer, deze module vindt u in het hoofdmenu van Easyrapport.