Gebruikersbeheer

In het gebruikersbeheer vindt u alle gebruikers van uw school. De meeste gebruikers (leerkrachten) zijn gekoppeld aan één of meerdere klassen. U kunt gebruikers te allen tijde toevoegen, deactiveren of verwijderen.

Tevens is het mogelijk om de omgeving van een gebruiker over te nemen. Dit betekent dat u als beheerder de omgeving van een leerkracht kan bekijken. Indien een leerkracht vragen heeft, dan kunt u eenvoudig even meekijken.

Gebruiker bekijken

Overzicht gebruiker

Door in het gebruikersbeheer een gebruiker aan te klikken, kunt u een gebruiker bekijken. Zo vindt u algemene informatie over de gebruiker. Van daar uit kunt u de gegevens van de gebruiker ook bewerken en zijn of haar laatste activiteiten bekijken.

Vanuit deze pagina kunt u tevens de omgeving van de gebruiker overnemen. Dit betekent dat u als beheerder de omgeving van een leerkracht kan bekijken. Indien een leerkracht vragen heeft, dan kunt u eenvoudig even meekijken.

Gebruiker toevoegen

Gebruiker toevoegen

Als beheerder kunt u een nieuwe gebruiker aanmaken. Hierbij is het mogelijk om een foto toe te voegen en één of meerdere klassen te koppelen aan de gebruiker.

Bepaald het type gebruiker

Het is mogelijk om deze gebruiker meer of minder toegang te geven. Maakt u een beheerder van deze gebruiker, houd er dan rekening mee dat de gebruiker veel meer rechten krijgt en de mogelijkheid heeft om rapporten, klassen en zelfs uw eigen account aan te passen.

Let op: binnen Easyrapport is het niet toegestaan om meer dan twee beheerders aan te maken.

E-mailadres

Let op: gebruikers kunnen alleen maar inloggen in Easyrapport op basis van een e-mailadres en een wachtwoord. Controleer het e-mailadres goed voordat u de gegevens opslaat.

Tijdelijk wachtwoord en de gebruiker uitnodigen per e-mail

Nadat u de gebruiker heeft aangemaakt, krijgt u de mogelijkheid het tijdelijke wachtwoord per e-mail te versturen naar de gebruiker, of u kunt de volgende stap overslaan en het tijdelijke wachtwoord persoonlijk aan de gebruiker overhandigen.

Gebruiker bewerken

Gebruiker bewerken

Wanneer u bij een gebruiker op "Bewerken" heeft geklikt, kunt u de gegevens van de gebruiker aanpassen. Het is mogelijk om een foto toe te voegen en één of meerdere klassen te koppelen aan de gebruiker.

Het wijzigen van het type gebruiker

Het is mogelijk om deze gebruiker meer of minder toegang te geven. Maakt u een beheerder van deze gebruiker, houd er dan rekening mee dat de gebruiker veel meer rechten krijgt en de mogelijkheid heeft om rapporten, klassen en zelfs uw eigen account aan te passen.

Let op: binnen Easyrapport is het niet toegestaan om meer dan twee beheerders aan te maken.

E-mailadres

Let op: gebruikers kunnen alleen maar inloggen in Easyrapport op basis van een e-mailadres en een wachtwoord. Controleer het e-mailadres goed voordat u de gegevens opslaat.

Uitnodiging

Welkom email

Via deze pagina kunt u de nieuwe gebruiker uitnodigen voor Easyrapport. De eerste keer dat de gebruiker inlogd met het tijdelijke wachtwoord wordt hij of zij verzocht om het wachtwoord direct te wijzigen.

Besluit u om het wachtwoord niet te versturen, dan dient u het wachtwoord persoonlijk te verstrekken.