Slimme koppelingen

slimme-koppelingen-2023

Met Easyrapport kunt u eenvoudig alle gegevens van alle leerlingen, klassen en groepen importeren. Wij verwerken de gegevens conform de EDEX standaarden. De gegevens van de leerlingen worden niet zonder uw toestemming met derden gedeeld.

Het synchroniseren is alleen mogelijk voor de beheerders van Easyrapport.

Staat uw leerlingadministratie systeem er niet tussen? Dan kunt u altijd nog een EDEX XML bestand uploaden in Easyrapport. Alle schooladministratie systemen zijn verplicht deze vorm van gegevensuitwisseling te ondersteunen.

Prefereert u een directe koppeling, maar staat het systeem dat u op school gebruikt er niet tussen? Neem dan contact met ons op via info@easyrapport.nl.

ParnasSys

slimme koppelingen leerlingvolgsysteem 2023 ParnasSys

Er is een directe koppeling gemaakt met het leerlingenadministratiesysteem ParnasSys. Deze koppeling betreft de UWLR-koppeling en heeft in dit geval als doel om de leerlingen, groepen en klassenindeling uit ParnasSys in Easyrapport in te laden.

Voor een succesvolle installatie dient u de installatiehandleiding (PDF) door te nemen. Neem bij eventuele vragen contact met ons op via het adres: support@easyrapport.nl

Overzicht ingeladen gegevens

U krijgt een volledig overzicht van de klassen, leerlingen en de groepen van de leerlingen die rechtstreeks uit ParnasSys komen. Het overzicht zou een volledig overzicht van uw school moeten tonen. Kijk de klasindeling dus goed na. Iedere leerling heeft verder nog een "status". Er zijn (slechts) twee mogelijkheden:

• De leerling is bekend, dit betekent dat het systeem de leerling herkent en de import de leerling zal bewerken (updaten) waar nodig. Bij het bewerken gaat er geen rapport historie verloren.
  • De leerling is (niet) bekend. Dit betekent dat het systeem de leerling toegevoegd zal worden. De leerling heeft in dit geval (nog) geen rapport historie. Dit kan voorkomen als de leerling net ingestroomd is, u start net een nieuw schooljaar, of u bent nog maar net aan de slag gegaan met Easyrapport.

Let op: geeft het systeem aan dat u meer nieuwe leerlingen heeft dan u zelf verwacht? Dan bent u mogelijk overgestapt op een nieuw schooladministratiesysteem. In dat geval neemt u eerst contact met ons op via support@easyrapport.nl.

Klopt de lijst volgens u? Dan kunt u kiezen tussen twee mogelijkheden:

• De volledige import: deze is bedoeld voor een nieuwe import alle klassen worden opnieuw aangemaakt en u dient de Easyrapport gebruikers opnieuw te koppelen aan de klassen (normaal gesproken komt dit alleen voor in het nieuwe schooljaar).
  • Alleen leerlingen bijwerken: deze optie kiest u als u een paar nieuwe leerlingen heeft of bijvoorbeeld wat andere kleine correcties heeft gedaan in uw schooladministratiesysteem. De klassen en gebruikers blijven in dit geval intact en alleen leerlingmutaties worden doorgevoerd.

• Let op: Wilt u een nieuwe klas incl. leerlingen importeren (denk aan een instroomgroep) dan dient u ook voor 'volledige import' te kiezen. En niet voor 'alleen leerlinge bijwerken'. Importeer dan wel alle overige klassen/leerlingen ook mee. En koppel de leerkrachten opnieuw aan alle klassen. (Zie ook volgend hoofdstuk 'Indelen van de klassen'.

Indelen van de klassen

Slimme koppelingen klasindeling

Het indelen van de klassen komt alleen voor als u voor de "volledige import" optie heeft gekozen.

De namen en de gekoppelde leerlingen van de klassen komen rechstreeks uit uw schooladministratiesysteem. U heeft in Easyrapport echter de mogelijkheid in Leerlingenbeheer om deze naamgeving aan te passen waar nodig. Indien u al gebruikers heeft in Easyrapport dan kunt u ook direct de juiste leerkracht(en) aan de klassen koppelen.

In dit stadium kunt u ook complete klassen uitzetten als deze leerlingen geen Easyrapport ontvangen. Deze klassen worden dan niet meegenomen in de upload.

Bent u een nieuwe Easyrapport gebruiker en heeft u nog geen leerkrachten aangemaakt, geen nood, u kunt ook altijd later, bij het aanmaken van de gebruikersaccounts, nog de leerkrachten koppelen aan de klassen.

Leerlingen overzicht

Overzicht leerlingen

Het overzicht van de leerlingen is bedoeld om u nog één keer een goed overzicht van alle leerlingen en klassen te laten zien. Iedere klas inclusief de leerlingen wordt in dit overzicht getoond.

Alle leerlingen die actief zijn in Easyrapport, maar niet gekoppeld kunnen worden aan een klas krijgen als titel "Leerlingen zonder klas". Als het goed is zijn dit de leerlingen die niet (meer) in uw schooladministratiesysteem staan. Er gebeurd niks met deze leerlingen, totdat u ze bijvoorbeeld verwijderd of archiveerd. Tot die tijd blijven deze leerlingen actief, maar hebben ze dus geen klas.

Klopt de indeling? Dan kunt u op de knop "Opslaan & afronden" klikken en de import is dan voltooit.

Afronding

Import afronden

Gefeliciteerd u bent klaar met importeren. In de meeste gevallen maakt u (waar nodig) de ontbrekende leerkrachten aan in het gebruikersbeheer en koppelt u deze leerkrachten dan aan de juiste klas, of u archiveert alle leerlingen die niet meer bij u op school zitten.

Zowel het onderdeel "archief" als het onderdeel "gebruikersbeheer" zijn ook via het menu te bereiken.

ESIS

slimme koppelingen leerlingvolgsysteem 2023 ESIS

Er is een directe koppeling gemaakt met het leerlingenadministratiesysteem ESIS. Deze koppeling betreft de UWLR-koppeling en heeft in dit geval als doel om de leerlingen, groepen en klassenindeling uit ParnasSys in Easyrapport in te laden.

Voor een succesvolle installatie dient u de installatiehandleiding (PDF) door te nemen. Neem bij eventuele vragen contact met ons op via het adres: support@easyrapport.nl.

Overzicht ingeladen gegevens

U krijgt een volledig overzicht van de klassen, leerlingen en de groepen van de leerlingen die rechtstreeks uit ESIS komen. Het overzicht zou een volledig overzicht van uw school moeten tonen. Kijk de klasindeling dus goed na. Iedere leerling heeft verder nog een "status". Er zijn (slechts) twee mogelijkheden:

• De leerling is bekend: Dit betekent dat het systeem de leerling herkent en de import de leerling zal bewerken (updaten) waar nodig. Bij het bewerken gaat er geen rapport historie verloren.
  • De leerling is (niet) bekend: Dit betekent dat het systeem de leerling toegevoegd zal worden. De leerling heeft in dit geval (nog) geen rapport historie. Dit kan voorkomen als de leerling net ingestroomd is, u start net een nieuw schooljaar, of u bent nog maar net aan de slag gegaan met Easyrapport.

Let op: geeft het systeem aan dat u meer nieuwe leerlingen heeft dan u zelf verwacht? Dan bent u mogelijk overgestapt op een nieuw schooladministratiesysteem. In dat geval neemt u eerst contact met ons op via support@easyrapport.nl.

Klopt de lijst volgens u? Dan kunt u kiezen tussen twee mogelijkheden:

• De volledige import: deze is bedoeld voor een nieuwe import alle klassen worden opnieuw aangemaakt en u dient de Easyrapport gebruikers opnieuw te koppelen aan de klassen (normaal gesproken komt dit alleen voor in het nieuwe schooljaar).
  • Alleen leerlingen bijwerken: deze optie kiest u als u een paar nieuwe leerlingen heeft of bijvoorbeeld wat andere kleine correcties heeft gedaan in uw schooladministratiesysteem. De klassen en gebruikers blijven in dit geval intact en alleen leerlingmutaties worden doorgevoerd.

• Let op: Wilt u een nieuwe klas incl. leerlingen importeren (denk aan een instroomgroep) dan dient u ook voor 'volledige import' te kiezen. En niet voor 'alleen leerlinge bijwerken'. Importeer dan wel alle overige klassen/leerlingen ook mee. En koppel de leerkrachten opnieuw aan alle klassen. (Zie ook volgend hoofdstuk 'Indelen van de klassen'.

Indelen van de klassen

Het indelen van de klassen komt alleen voor als u voor de "volledige import" optie heeft gekozen.

De namen en de gekoppelde leerlingen van de klassen komen rechstreeks uit uw schooladministratiesysteem. U heeft in Easyrapport echter de mogelijkheid in Leerlingenbeheer om deze naamgeving aan te passen waar nodig. Indien u al gebruikers heeft in Easyrapport dan kunt u ook direct de juiste leerkracht(en) aan de klassen koppelen.

In dit stadium kunt u ook complete klassen uitzetten als deze leerlingen geen Easyrapport ontvangen. Deze klassen worden dan niet meegenomen in de upload.

Bent u een nieuwe Easyrapport gebruiker en heeft u nog geen leerkrachten aangemaakt, geen nood, u kunt ook altijd later, bij het aanmaken van de gebruikersaccounts, nog de leerkrachten koppelen aan de klassen.

Leerlingen overzicht

Het overzicht van de leerlingen is bedoeld om u nog één keer een goed overzicht van alle leerlingen en klassen te laten zien. Iedere klas inclusief de leerlingen wordt in dit overzicht getoond.

Alle leerlingen die actief zijn in Easyrapport, maar niet gekoppeld kunnen worden aan een klas krijgen als titel "Leerlingen zonder klas". Als het goed is zijn dit de leerlingen die niet (meer) in uw schooladministratiesysteem staan. Er gebeurd niks met deze leerlingen, totdat u ze bijvoorbeeld verwijderd of archiveerd. Tot die tijd blijven deze leerlingen actief, maar hebben ze dus geen klas.

Klopt de indeling? Dan kunt u op de knop "Opslaan & afronden" klikken en de import is dan voltooit.

Afronding

Gefeliciteerd u bent klaar met importeren. In de meeste gevallen maakt u (waar nodig) de ontbrekende leerkrachten aan in het gebruikersbeheer en koppelt u deze leerkrachten dan aan de juiste klas, of u archiveert alle leerlingen die niet meer bij u op school zitten.

Zowel het onderdeel "archief" als het onderdeel "gebruikersbeheer" zijn ook via het menu te bereiken.

EDEX

EDEX (EDucatieve Export) is een Nederlandse open standaard, die gebruikt wordt voor het uitwisselen van gegevens tussen uw schooladministratieprogramma en educatieve software (zoals Easyrapport).

Uit uw schooladministratieprogramma kunt een EDEX XML bestand exporteren. Dit bestand bevat gegevens van de leerlingen, de groepsindeling, enzovoort. Wanneer u dit bestand inleest in Easyrapport, heeft u in één keer alle klassen, leerlingen en de groepen in Easyrapport.

Let s.v.p. op dat u de laatste versie van de standaard gebruikt. Het gaat hierbij om EDEX 2.0.

Overzicht ingeladen gegevens

Volledig leerlingen overzicht

U krijgt een volledig overzicht van de klassen, leerlingen en de groepen van de leerlingen die rechtstreeks uit uw leerlingadministratiesysteem (LAS) komen. Het overzicht zou een volledig overzicht van uw school moeten tonen. Kijk de klasindeling dus goed na. Iedere leerling heeft verder nog een "status". Er zijn (slechts) twee mogelijkheden:

• De leerling is bekend: Dit betekent dat het systeem de leerling herkent en de import de leerling zal bewerken (updaten) waar nodig. Bij het bewerken gaat er geen rapport historie verloren.
  • De leerling is (niet) bekend: Dit betekent dat het systeem de leerling toegevoegd zal worden. De leerling heeft in dit geval (nog) geen rapport historie. Dit kan voorkomen als de leerling net ingestroomd is, u start net een nieuw schooljaar, of u bent nog maar net aan de slag gegaan met Easyrapport.

Let op: geeft het systeem aan dat u meer nieuwe leerlingen heeft dan u zelf verwacht? Dan bent u mogelijk overgestapt op een nieuw schooladministratiesysteem. In dat geval neemt u eerst contact met ons op via support@easyrapport.nl.

Klopt de lijst volgens u? Dan kunt u kiezen tussen twee mogelijkheden:

• De volledige import: deze is bedoeld voor een nieuwe import alle klassen worden opnieuw aangemaakt en u dient de Easyrapport gebruikers opnieuw te koppelen aan de klassen (normaal gesproken komt dit alleen voor in het nieuwe schooljaar).
  • Alleen leerlingen bijwerken: deze optie kiest u als u een paar nieuwe leerlingen heeft of bijvoorbeeld wat andere kleine correcties heeft gedaan in uw schooladministratiesysteem. De klassen en gebruikers blijven in dit geval intact en alleen leerlingmutaties worden doorgevoerd.

• Let op: Wilt u een nieuwe klas incl. leerlingen importeren (denk aan een instroomgroep) dan dient u ook voor 'volledige import' te kiezen. En niet voor 'alleen leerlinge bijwerken'. U exporteert een EDEX-XML bestand van alle klassen en importeert dan ook alle overige klassen/leerlingen mee. En koppel de leerkrachten opnieuw aan alle klassen. (Zie ook volgend hoofdstuk 'Indelen van de klassen'.

Indelen van de klassen

Het indelen van de klassen komt alleen voor als u voor de "volledige import" optie heeft gekozen.

De namen en de gekoppelde leerlingen van de klassen komen rechstreeks uit uw schooladministratiesysteem. U heeft in Easyrapport echter de mogelijkheid in Leerlingenbeheer om deze naamgeving aan te passen waar nodig. Indien u al gebruikers heeft in Easyrapport dan kunt u ook direct de juiste leerkracht(en) aan de klassen koppelen.

In dit stadium kunt u ook complete klassen uitzetten als deze leerlingen geen Easyrapport ontvangen. Deze klassen worden dan niet meegenomen in de upload.

Bent u een nieuwe Easyrapport gebruiker en heeft u nog geen leerkrachten aangemaakt, geen nood, u kunt ook altijd later, bij het aanmaken van de gebruikersaccounts, nog de leerkrachten koppelen aan de klassen.

Leerlingen overzicht

Het overzicht van de leerlingen is bedoeld om u nog één keer een goed overzicht van alle leerlingen en klassen te laten zien. Iedere klas inclusief de leerlingen wordt in dit overzicht getoond.

Alle leerlingen die actief zijn in Easyrapport, maar niet gekoppeld kunnen worden aan een klas krijgen als titel "Leerlingen zonder klas". Als het goed is zijn dit de leerlingen die niet (meer) in uw schooladministratiesysteem staan. Er gebeurd niks met deze leerlingen, totdat u ze bijvoorbeeld verwijderd of archiveerd. Tot die tijd blijven deze leerlingen actief, maar hebben ze dus geen klas.

Klopt de indeling? Dan kunt u op de knop "Opslaan & afronden" klikken en de import is dan voltooit.

Afronding

Gefeliciteerd u bent klaar met importeren. In de meeste gevallen maakt u (waar nodig) de ontbrekende leerkrachten aan in het gebruikersbeheer en koppelt u deze leerkrachten dan aan de juiste klas, of u archiveert alle leerlingen die niet meer bij u op school zitten.

Zowel het onderdeel "archief" als het onderdeel "gebruikersbeheer" zijn ook via het menu te bereiken.

CSV upload

CSV inlezen

Een CSV is letterlijk vertaald een komma gescheiden bestand. Dit bestand kunt u maken vanuit: Excel, maar ook vanuit Open-Source pakketten zoals Open-office. Zie ook de uitleg op Wikipedia.

Met een CSV bestand kunt u de leerlingenadministratie in Easyrapport bijwerken. Maakt u gebruik van een Nederlands leerlingenadministratiesysteem (LAS) en heeft u de EDEX 2.0 export mogelijkheden? Dan raden wij u aan deze te gebruiken en niet voor deze optie te kiezen.

Gaat u via een CSV bestand uw leerlingen bijwerken, dan moet deze de volgende gegevens bevatten:

• Kolom A: een uniek nummer voor de leerling uit uw administratiesysteem. Heeft u deze niet? Laat de kolom dan leeg!
  • Kolom B: het geslacht. Let op: F = Female (vrouw) en M = male (man), geen of een ongeldige waarde betekent dat het geslacht onbekend is.
  • Kolom C: de initialen van de leerling, bijvoorbeeld: "M.", "C.B." enzovoorts.
  • Kolom D: de voornaam van de leerling.
  • Kolom E: eventuele tussenvoegsel(s) van de leerling.
  • Kolom F: de achternaam van de leerling.
  • Kolom G: de geboortedatum van de leerling. Let op: dit is een internationaal formaat (YYYY-MM-DD) bijv: 2019-02-20 voor 20 februari 2019.
  • Kolom H: het groepsnummer van de leerling.
  • Kolom I: de klas waar deze leerling aan gekoppeld dient te worden. Indien leeg, wordt de leerling (nog) niet aan de klas gekoppeld. Dit kunt u ook achteraf nog in Easyrapport doen.

De kolommen: D (voornaam), F (achternaam) en H (groepsnummer) zijn verplicht. Alle overige velden zijn optioneel.

Als bepaalde informatie niet meegenomen hoeft te worden naar het rapport deze kolommen dan leeg laten. En niet andere gegevens in die kolom plakken.

Cito Leerling in Beeld

Er is een koppeling beschikbaar tussen de applicatie Cito 'Leerling in Beeld' en Easyrapport. Deze koppeling staat bekend als de DULT-koppeling, wat staat voor Digitale Uitwisseling van Leerlinggegevens en Toetsresultaten.

Het doel van deze koppeling is eenvoudig: u wilt de ingevoerde en berekende Cito-resultaten automatisch laten binnenlopen in Easyrapport. Let op: 'Leerling in Beeld' is voor deze resultaten altijd leidend. Gegevens vanuit Easyrapport worden dus niet teruggekoppeld naar 'Leerling in Beeld'.

Selecteer relevante toetsen

Vanuit 'Leerling in Beeld' kan veel data binnenkomen. Om die reden laten we u (de beheerder in Easyrapport) in de eerste stap de relevante toetsen selecteren waarvan u de gegevens nodig heeft voor op uw digitale schoolrapport.

Vink alle relevante toetsen aan die voor uw school gelden en klik daarna op de knop "volgende".

Malmberg Resultatenmonitor

Malmberg resultatenmonitor - synchronisatie

De resultatenmonitor van Malmberg kan gekoppeld worden aan Easyrapport. Het doel van deze koppeling is om de resultaten van Malmberg automatisch in uw Easyrapport omgeving in te laden.

Deze synchronisatie werkt één kant op. Dit betekent dat de resultaten van Malmberg in Easyrapport terecht komen en overgenomen kunnen worden door de leerkrachten.

Tip: Activeer de koppeling tijdig, wij kunnen geen resultaten uit het verleden uit Malmberg halen. Wilt u hier dus gebruik van maken, activeer de koppeling dan zo snel mogelijk anders missen uw collega's resultaten en moeten deze handmatig overgenomen worden.

Informatie mogelijkheden resultaten Malmberg

De gegevens welke ontvangen worden vanuit Malmberg Resultatenmonitor kunnen op de volgende manier verwerkt worden in de rapporten:

1. Als percentage tekstueel op het rapport,
  2. Als percentage omgezet in een balk passend bij de vormgeving van het rapport,
  3. Als cijfer (indien meegeleverd, dit kan verschillen per methode).

• Per toets ontvangen wij 1 resultaat, de verschillende toetsen kunnen tot een gemiddeld cijfer/percentage worden berekend.
    • Gemiddelde resultaten kunnen altijd aangepast worden naar een passend eindresultaat.

4. Uitzondering: Een niveau, dit kan alleen als de resultaten per toets op het rapport worden getoond en niet als gemiddeld eindcijfer. Tekstueel of als schaalbeoordeling: Onvoldoende, Matig, Voldoende, Ruim voldoende, Goed of Zeer goed (afhankelijk welke niveaus te behalen zijn per toets).

Indien gekozen wordt om te gaan koppelen met Malmberg ontvangen wij graag jullie keuze uit bovenstaande opties voor de verwerking van de gegevens. Aan de hand daarvan kunnen wij een gerichte prijsopgave maken voor het doorvoeren van de nieuwe wensen binnen het bestaande rapport.

Bovenstaande opties zijn weloverwogen bepaald en gebaseerd op:

• De gegevens welke wij ontvangen via de koppeling met Malmberg,
  • De gemaakte afspraken met Malmberg over wat wij wel en niet mogen doen met de ontvangen gegevens,
  • De basis gedachte vanuit Malmberg dat de toetsgegevens een indicatie geven voor een gemiddeld eindcijfer. Een toets is een momentopname en bepaald dus eigenlijk maar een deel van het eindcijfer.

Belangrijk: Malmbergresultaten die geïmporteerd zijn in ParnasSys wijken (soms) af van de orignieel behaalde en geregistreerde resultaten in Malmberg. Easyrapport kan en mag alleen de originele Malmberg resultaten importeren.

Wijzigingen van de normeringen vanuit Malmberg kunnen er voor zorgen dat specifieke eerdere wensen in de toekomst aangepast moeten worden. Dit kan opnieuw kosten met zich meebrengen.

Activeren koppeling

Het activeren van de koppeling kunt u doen door op de knop "Activeren" te klikken onder het tabblad Slimme koppelingen.

Koppeling geactiveerd

malmberg koppeling geactiveerd

Na de activatie van de koppeling krijgt u van ons per e-mail instructies toegestuurd hoe u de koppeling kunt activeren in de Malmberg resultatenmonitor. Geen zorgen dit wordt stap voor stap uitgelegd en kost misschien maar een paar minuten tijd. U kunt bij Easyrapport controleren of de koppeling goed werk door weer terug te keren naar Slimme koppelingen > Malmberg, u ziet dan bovenstaand scherm.

Zwijsen

zwijsen koppeling 2023

De Leerkrachten software van Zwijsen kan gekoppeld worden aan Easyrapport. Het doel van deze koppeling is om de resultaten van Zwijsen automatisch in uw Easyrapport omgeving in te laden.

Deze synchronisatie werkt één kant op. Dit betekent dat de resultaten van Zwijsen in Easyrapport terecht komen en overgenomen kunnen worden door de leerkrachten.

Belangrijk: Vaak moeten de rapporten en vakken nog ingesteld worden om de resultaten van Zwijsen te kunnen ontvangen*. Neem hiervoor contact op met support@easyrapport.nl zodat onze medewerkers u hier meer over kunnen vertellen en kunnen aangeven of uw wensen mogelijk zijn.

* Voor het doorvoeren van gewenste instellingen aan vakken kunnen eenmalige kosten verbonden zijn.

Activeren koppeling

zwijsen activeren koppeling

Het activeren van de koppeling kunt u doen door op de knop "Activeren" te klikken onder het tabblad Slimme koppelingen.

Koppeling geactiveerd

zwijsen koppeling geactiveerd

Na de activatie van de koppeling krijgt u van ons per e-mail instructies toegestuurd hoe u de koppeling kunt activeren in Zwijsen. Geen zorgen dit wordt stap voor stap uitgelegd en kost misschien maar een paar minuten tijd. U kunt bij Easyrapport controleren of de koppeling goed werk door weer terug te keren naar Slimme koppelingen > Zwijsen, u ziet dan bovenstaand scherm.

Informatie mogelijkheden resultaten Zwijsen

De gegevens welke ontvangen worden vanuit Zwijsen kunnen op de volgende manier verwerkt worden in de rapporten:

1. Als percentage tekstueel op het rapport,
  2. Als percentage omgezet in een balk passend bij de vormgeving van het rapport,
  3. Als cijfer (indien meegeleverd, dit kan verschillen per methode).

• Per toets ontvangen wij 1 resultaat, de verschillende toetsen kunnen tot een gemiddeld cijfer/percentage worden berekend.
    • Gemiddelde resultaten kunnen altijd aangepast worden naar een passend eindresultaat.

4. Uitzondering: Een niveau, dit kan alleen als de resultaten per toets op het rapport worden getoond en niet als gemiddeld eindcijfer. Tekstueel of als schaalbeoordeling: Onvoldoende, Matig, Voldoende, Ruim voldoende, Goed of Zeer goed (afhankelijk welke niveaus te behalen zijn per toets).

Indien gekozen wordt om te gaan koppelen met Zwijsen ontvangen wij graag jullie keuze uit bovenstaande opties voor de verwerking van de gegevens. Aan de hand daarvan kunnen wij een gerichte prijsopgave maken voor het doorvoeren van de nieuwe wensen binnen het bestaande rapport.

Bovenstaande opties zijn weloverwogen bepaald en gebaseerd op:

• De gegevens welke wij ontvangen via de koppeling met Zwijsen,
  • De gemaakte afspraken met Zwijsen over wat wij wel en niet mogen doen met de ontvangen gegevens,
  • De basis gedachte vanuit Zwijsen dat de toetsgegevens een indicatie geven voor een gemiddeld eindcijfer. Een toets is een momentopname en bepaald dus eigenlijk maar een deel van het eindcijfer.

Wijzigingen van de normeringen vanuit Zwijsen kunnen er voor zorgen dat specifieke eerdere wensen in de toekomst aangepast moeten worden. Dit kan opnieuw kosten met zich meebrengen.

Overige koppelingen

We proberen Easyrapport zoveel mogelijk te automatiseren en dus uit te breiden met (stabiele) koppelingen. Mist u nu een koppeling die u graag gerealiseerd zou willen hebben? Laat ons dit dan vooral weten! Uw suggesties kunt u sturen naar info@easyrapport.nl.

Niet iedere koppeling zal direct kunnen worden gemaakt, onze ervaring is dat sommige partijen lang erover doen om ons toegang te geven. U kunt dit natuurlijk wel stimuleren, door ook bij uw leverancier aan te geven dat u graag de koppeling werkelijkheid ziet worden.